נפגעתם בתאונת דרכים ? כך עליכם לנהוג

"תנו לנו להילחם ולהגן על זכויותיכם"

נפגעתם בתאונת דרכים? כך עליכם לנהוג   

לקוחות ממליצים


(מאמר זה נכתב בלשון יחד זכר אך ורק מטעמי נוחות בלבד ומבלי לפגוע באף אחד או אחת)

I הקדמה:

העיקרון הבסיסי של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפיצויים" ו/או "חוק הפלת"ד"), הינו שכל אדם (נהג הרכב, נוסע, הולך רגל, רוכב אופניים) אשר נפגע בפגיעת גוף, יהיה זכאי לקבל פיצוי עפ"י חוק זה בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, זאת ללא כל חשיבות לשאלה מי אשם בגרימת אותה תאונה.

את הפיצוי יקבל מי שנפגע בתאונת הדרכים מחב' הביטוח המבטחת את הרכב שממנו נפגע אותו אדם (נהג הרכב, נוסע, הולך רגל, רוכב אופניים), אך ישנם מקרים בהם נהג הרכב להבדיל מנפגע אחר (נוסע, הולך רגל , רוכב אופניים) לא יהיה זכאי לקבל פיצויים, במקרה ותחול אחד מהגבלות סעיף 7 לחוק הפיצויים, כדלקמן:

(1) מי שגרם לתאונה במתכוון; (2) מי שנהג ברכב מתוך הפרת החוק לתיקון דיני העונשין (שימוש ברכב ללא רשות), תשכ"ד - 1964, וכן מי שהיה מצוי ברכב ביודעין שנוהגים בו כאמור;  (3) מי שנהג ברכב כשאין לו רישיון לנהוג בו, למעט רישיון שפקע מחמת אי-תשלום אגרה; (4) מי שהרכב שימש לו, או סייע בידו, לביצוע פשע.(ב) (בוטל);  (5) מי שנהג ברכב ללא ביטוח לפי פקודת הביטוח, או כשהביטוח שהיה לו לא כיסה את שימושו ברכב; (6) בעל הרכב או המחזיק בו, שהתיר לאחר לנהוג ברכב כשאין לו ביטוח לפי פקודת הביטוח או כשהביטוח שיש לו אינו מכסה את החבות הנדונה ושנפגע בתאונת דרכים שאירעה באותה נהיגה, בין בהיותו ברכב ובין מחוצה לו.

לכן אם אחד מההגבלות לעיל יחולו יוכל אותו נהג רכב לפנות לביטוח הלאומי בתביעה לנכות כללית, בעוד שבמקרה ואחד מנוסעיו ו/או הולך רגל ו/או רוכב אופניים נפגעו באותה תאונה יוכלו לפנות בדרישה ו/או בתביעה לפיצוי מקרנית אשר הינה קרן שהוקמה ע"י המדינה, בכדי להעניק פיצוי לאותם נפגעי תאונת דרכים אשר סעיף 7 לחוק הפיצויים חל על הנהג הפוגע וכן גם במקרים של תאונות "פגע וברח".

II הפעולות שעל הנפגע/ת לנקוט:

1. פנה מיד או בסמוך כל שניתן למועד קרת התאונה, לקבלת טיפול רפואי בחדר המיון ו/או בקופת חולים – חשוב מאוד לדווח לרופא חדר המיון ו/או לרופא קופת החולים האם מדובר בתאונת דרכים רגילה ו/או במסגרת העבודה, והיכן בדיוק נפגעתם והיכן מקור הכאב.

2. נפגע שפונה לביה"ח ע"י מד"א עדיף שישלם את דרישת התשלום בעצמו ואז יתבע זאת במסגרת התביעה בחזרה, זאת על אף, שאינו צריך בפועל לשלם את עלות הפינוי ע"י מד"א, ואליו להעביר את דרישת התשלום לחב' הביטוח, אך אם תאונת הדרכים היא למעשה תאונת עבודה אליו להפנות את דרישת התשלום למוסד לביטוח לאומי.

3. ודא שיש בידיך תיעוד ראשוני על פרטי האירוע והפגיעות כתוצאה מהתאונה.

4. לאחר קבלת טיפול רפואי ראשוני, יש לגשת למשטרה, בצירוף דו"ח רפואי בידך ולדווח על פרטי האירוע, לא לשכוח לקבל מהם אישור על כך.

5. במידה והינך הולך רגל ו/או רוכב אופניים חשוב מאוד לרשום את פרטים הבאים: מס' רישוי הרכב הפוגע, סוג הרכב, חברת הביטוח, מס' הפוליסה ושם הנהג הפוגע.

6. יש לשמור את כל המסמכים הרפואיים (מקור ו/או העתק) הרלוונטיים לתאונה כגון: דו"ח חדר מיון, סיכומי מחלה, הפניות רפואיות ופרה-רפואיות (פיזיותרפיה וכדומה), תעודת אי כושר מרופא משפחה וכיו"ב.

7. יש לשמור ולתעד את כל ההוצאות הכספיות שנגרמו עקב תאונת הדרכים כגון: קבלות עבור תשלום לרופאים מומחים פרטים, קבלות בגין נסיעה בתחבורה ציבורית (רק מה שכשור לתאונה), קבלות בגין רכישת תרופות וכיו"ב.

8. דע, כי מועד ההתיישנות בתביעות של נפגעי תאונות דרכים הוא 7 שנים, אך במקרה של קטין (מתחת לגיל 18) תקופת ההתיישנות תתחיל בהגיעו לגיל 18 ותסתיים בהגיעו לגיל 25, אך כמובן שבשני המקרים מומלץ לא להמתין עד הרגע האחרון ולפנות כמה שיותר מוקדם להתייעצות ראשונה עם עו"ד המתמחה בתחום זה.

9. אין לשוחח ו/או לשתף פעולה עם חוקרים מטעם חב' הביטוח היות ומטרתם היא לכשיל את פנייתכם ו/או תביעתכם אל חב' הביטוח, כמו כן אין לחתום על שום סוג של הצעת פיצוי מטעם חב' הביטוח טרם התייעצות עם עו"ד המתמחה בתחום זה.

III שכ"ט עו"ד:
 
חשוב לדעת ששכר טרחת עו"ד בתביעה לפי חוק הפיצויים הינו עפ"י השיעורים הבאים:

1. 8% מכל סכום שיפסק - במידה והתביעה תסתיים בפשרה לפני הגשת כתב התביעה;

2. 11% מכל סכום שיפסק - במידה והתביעה תסתיים בפשרה לאחר הגשת כתב התביעה לביהמ"ש;

3. 13% מכל סכום שיפסק - לאחר הגשת התביעה לביהמ"ש וההליך יסתיים בפסק דין.

בהערה אציין, כי אם יש תיק אשר עולה במסגרתו שאלת החובות, קרי, האם התיק עפ"י חוק הפיצויים ו/או עפ"י פקודת הנזיקין,
לסכומים אלה יש להוסיף מע"מ כדין.

בכל שאלה או בירור הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו באחת הדרכים הבאות:

כתובת. רחוב תל חי 40 כפר סבא;

טל. 073-3729009; 

פקס. 073-3729008;

וואטסאפ עסקי. 09-8854979;

דוא"ל. office@dzlaw.co.il.



יודגש כי מומלץ להיעזר בשירותי עורך דין המתמחה בתחום זה לצורך הגשת התביעה.
אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; כמו כן התוכן דלעיל אינו מתיימר להיות מדויק ו/או מקיף ו/או עדכני, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.

לקוחות ממליצים

בדוק את סיכוייך לקבל פיצוי כספי

Share by: